Cathrine

Cathrine

Velkommen inn til mine evinnelige prosjekt!

Sida det er 1000-vis av dei måtte det ein eigen side til for halde orden på dei.. Og det er ikkje fritt for at det her også er andre drypp fra livet gjennom mine auge :)

Bunadsliv

SaumOpprettet av Cathrine ma., april 29, 2013 12:17:04
Konfirmanten min har fått overta min sunnmørsbunad (frå forrige innlegg), for eg fant ut da eg begynte på Narve sin ny bunad, -den nye brune mannsbunad frå Sunnmøre (den som har blitt rekonstruert frå gamalt draktmateriale), at det passa meg strålande å ha den nye kvinnebunaden frå Sunnmøre (den som også vart rekonstruert etter gamalt draktmateriale).

Men min vert nok ikkje heilt lik Husfliden sin. Min vert eit resultat av arva skattar, mi Besta sine erindringar og nokre gamle akvarellar frå heimstaden hinna (og slekta mi).


Eg har mange planar, derfor kjem eg til å ende med fleire alternativ. Kjekt å velge utfrå annledning, vær og humør ;) Men først ut er det raude livet. Den fargen Besta meiner mi tippoldemor hadde på sitt liv. Liva frå den tida hadde ofte firkanta utringing kanta med band, gjerne silkeband med mønstringar i streke fargar. Dette var jo frå ei tid der sterke fargar og blanke effektar var ekstra gjevt, -jo meir fargar jo bedre vert vel sagt. Men eg har ikkje kjøpt ferdige band heller, mine band har fått kopiar av broderia frå forlovelseselane til tippoldefaren min i blank tråd med dei same sterke fargane som var på selane. Fantastiske kombinasjonar av klare fargar i fiolett, raud, lilla, grøn og gult. Blir glad berre av å jobbe med dei.

Om dette ikkje er ein godkjent drakt frå bunadsrådet er ikkje så farlig for meg, det er mykje viktigare å få bruke og vise skattar eg kan hente frå folk som eg har ei tilknytting til på ulike måter :)

Det raude livet er no så godt som ferdig og eg skal presantere det skikkelig etter kvart


Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.